Första advent

Julen närmar sig med stormsteg ;D själv kommer jag inte att vara hemma så länge till men man känner redan julstämningen som är på topp, det är bara snön som fattas! Men idag har det äntligen blivit första advent, då det första ljuset i staken ska tändas. Julstjärnorna är framme och på plats i fönstren...

Idag händer det väl inget speciellt, blir nog en tripp till Mediamarkt senare och ikväll blir det dansa samba! Snart kommer våra dräkter till uppvisningarna i sommar, ska bli kul och se hur dem ser ut ;D


Lördag

Idag har det inte hänt så mycket, har bara varit deg denna helgen! Har inte mått så himla bra :/ Men iaf, såg nyss en helt grym film Waist Deep. Den rekommenderar jag verkligen till er som inte sett den...Så SE den!!


Bli medlem

Bli medlem här http://www.gratismode.se/?c=18035, samla poäng som ger dig presentkort på vilken affär du vill (:



..

Ont ont ont

Grattis baby

Idag fyller älskade natti 20 år, GRATTIS! Hoppas att du får en underbar dag, är så ledsen att jag inte kan vara med och fira dig..Men det tar vi igen en annan dag, promise (:

"Ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva uti hundrade år, jag visst ska hon leva, jag visst ska hon leva, jag visst ska hon leva uti hundrade år, Hurra! Hurra! Hurra!"





Sno stilen av Rihanna


Nytt inköp



Var på allum idag och köpte denna ögonskuggspalett, är så glad för köpet (:
Älskar att mixra ögonskuggor och lägga det snyggt! ♥

Snö

åh äntligen har det snöat, men tyvärr så varade det inte så länge. Hoppas att det kommer tillbaka! Det är mysigt med snö nu när julen närmar sig. Det ska bli fruktansvärt kul att åka till Brasilien men det är klart att man kommer att sakna julen här hemma också, det är ju bara 1 gång om året.



Min fredag ser ut såhär:
  •  Försöka få tag i vår lärare på hv
  • Dega
  • Idol, ikv är det kärlekstema.
  • Film


  • 2år & 4mån

    Vi har upplevt mkt tsm och jag hoppas att det kommer vara länge, kanske förevigt! älskar dig <3






    Längtar

    nooo den här dagen var ingen dag att hurra för! Det är så himla kallt ute, det är blåsigt och regnigt! Just nu sitter jag i soffan och kollar på mitt älskade program Oskyldigt dömd med en varm värmekudde eftersom jag fryser. Man vill inte gå upp och gå ut tidigt på mornarna när det är sånt tråkigt väder, utan bara ligga kvar i sin säng och mysa.. Tanken på att jag ska till Brasilien den 11 dec gör mig dock väldigt glad, kommer bli så himla kul och underbart skönt. Kommer få värme som jag älskar istället för kyla ;D Det är högsommar där nu och det är ju inte ens jämförbart med här, sitta i månskenet på kvällarna på uteserveringar och dricka drinkar är en härlig tanke som jag snart kommer få uppleva! (:

    whatever

    imorgon får vi reda på resultatet på tentan vi gjorde för ca. 2 veckor sedan. Kändes inte bra när jag satt och skrev den och har en känsla av att det inte kommer att gå så bra, men man får alltid hoppas på det bästa! ;D imorgon kväll får ni reda på hur det gick. Jag har iaf bestämt mig att jag ska börja så smått att plugga redan nu så att jag slipper sitta dygnet runt i Brasilien, det är ju inte riktigt det som är tanken. Men eftersom att  vi ska vara där i nästan 1 månad så kommer det finnas dötid, och då får man passa på. Men man har inte lust att sitta å plugga när man egentligen inte behöver, det är ju inte det roligaste jag vet direkt!


    Tisdag

    Imorse var det dags för VFU ännu en gång! Skulle ta bussen hemifrån kl. 07.37, missuppfattade tiden med några minuter så att jag missade bussen totalt! Det är så himla typiskt just när det är första dagen på praktiken den här veckan, batt ta bilen var heller ingen hit eftersom att det är sjukt mycket trafik mellan 7-8. Natti fick be busschauffören att vänta någon minut och tillslut hann jag, som tur var! När jag väl kommer fram till Nilsericssons Terminalen så springer jag in i bussen flåsandes, försöker lungt och sansat få upp busskortet för att stämpla och hör någon tuta. Jag tänker inte mer på det, sen hör jag någon knacka på fönsterrutan och ser natti vinka ut mig. Opps fel buss säger jag till chauffören och springer ut, jag hade alltså stressande gått på fel buss, pinsamt nog! Fick springa genom halva stan så att maten i väskan åkte runt som i en bergodalbana.

    Som jag gör nästan varje dag så satt jag och funderade igår på om jag verkligen valt rätt branch! Jag är osäker på det eftersom att jag inte vet om det är detta jag vill göra, jag funderade på vad det fanns för annat som skulle intressera mig och då kom jag på det, Tolk! eller något liknande yrke där man kan arbeta med språk. Jag tycker det är roligt med språk och just nu läser jag portugisiska! Det finns så himla många yrken så det är svårt och bestämma sig..

    Nu ska jag försöka vila en stund, sedan kolla tv!
    Ha de gott!!



    Födelsedagsfest

    Eftersom att jag fyllde år i söndas så passade vi på att fira mig i lördas! Först blev jag överraskad med middag på Jensens, där har det mycket god mat för en billig peng (: efter middagen for vi till Vasa Victoria för att förfesta, där resten utan vännerna kom.. Men den riktiga festen kom igång på BLVD. Det var en mycket rolig kväll, tack för det <3 och tack för alla fina presenter! (:

     
     

    Fyller 19 år idag!

    Idag den 16 november fyller jag 19 år, Grattis! Senare blir det släktkalas för mig, bilder och lite om festen i lördas kommer senare ikv :)


    19år!

    Till dig gumman, grattis!

     

    //Mahsa

    Äntligen Fredag

    Dagen började med att jag vaknade kl. 06.00, ingen bra start på dagen! Men somnade tillslut om och vaknade kl. 10.00, kände att det inte var någon ide att somna om så gick upp och ställde mig i en varm dusch! Åkte sedan till mormor & morfar som kom hem från Spanien igår efter 2 månaders semester, saknat dem! <3 Det blev några underbara skratt, sedan kom Mahsa hem till mig, vi skulle fixa lite inför imorgon! Vi tänkte åka iväg och testa på spraytan, men vi hittade inget bra och hyfsat billigt ställe, så det får bli nästa gång! Istället så testade vi några brun utan sol servetter, som inte gav så mkt färg till någon utav oss :P det är brunspray som gäller sedan ;D

    Dagen började gå mot sitt slut men innan så skulle vi på en födelsedagsmiddag för Sofia som fyllde 20 härliga år i tisdas, GRATTIS! (: 

    Bilden tagen från Sofias blogg

    Nu är det idol som gäller, det är helt sjukt att Robin Ericsson åkte ut :/ Det finns 2 ANDRA som är så otroligt kassa, eller den ena iaf.. menmen, palla hur svenska folket röstar! 

    Ha de <3 

    15 snabba för att må bra!

    Det här vädret gör att man blir trött, orkeslös och deppig! Här kommer 15 snabba må bra punkter för att överleva höst och vintervädret. Bli piggare..

    1. ÄT DIG PIGGARE Välj järnrik kost som broccoli, spenat, fullkornsbröd, rött kött och baljväxter. Det motverkar järnbrist som gör dig trött.

    2. FRUKTSTUND I STÄLLET FÖR FIKAPAUS Precis som dagisbarnen behöver du pausen och frukten för att få ny energi. Dessutom är det nyttigare än kaffe och kanelbulle.

    3. RÖR PÅ DIG Helst utomhus – frisk luft är rena hälsopillret. Gå en promenad på lunchen så slår du tre flugor i en smäll. Du stimulerar tallkottkörteln med ljuset, får i gång blodcirkulationen och syresätter blodet.

    4. VÅGA VARA LAT Acceptera att du är lite hängig under en viss period. Dra ner på de tråkiga sakerna. Du kanske inte behöver städa/handla/tvätta så ofta? Ordet perfekt föder stress, ersätt med ”tillräckligt bra”.

    5. SLUTA OROA DIG Oron stjäl bara energi. Skriv ner det som oroar dig och ge dig själv tid att fundera under dagen. Annars kan tanken dyka upp nattetid. Stärk ditt immunförsvar

    6. ÄT FRUKT OCH GRÖNT VARJE DAG Välj färgglad mat, gärna gula och röda frukter och grönsaker. De innehåller mycket antioxidanter som kroppen behöver i förkylningstider.

    7. SKRATTA HJÄRTLIGT Minst ett par gånger om dagen ska du skratta. Fejkat eller äkta skratt spelar ingen roll. De positiva effekterna är desamma för kroppen.

    8. BASTA OCH BADA Fortsätt att bada utomhus om du bor nära sjö eller hav. Ta ett dopp eller en kall dusch efter bastun. Den hastiga växlingen mellan värme och kyla sätter i gång blodcirkulationen och stärker immunsystemet.

    9. UT OCH RÖR DIG Minst en halvtimmes motion om dagen, även om det regnar och blåser. Höstrusk stärker. Det är ingen myt att hundägare sällan är förkylda.

    10. HÅLL FÖTTERNA VARMA Det är bra för blodcirkulationen. Klä dig enligt lager på lager-metoden. Då behöver du aldrig bli svettig för att sedan frysa. Ät grönt 1

    11. GRÖNKÅL Rikt på C-vitamin, kalcium, kalium, folsyra och järn. Tillhör de korsblommiga växterna, liksom brysselkål, blomkål och broccoli. De anses minska risken för cancer och bidrar till att förebygga hjärt-kärlsjukdomar. Gör grönkålssoppa eller ha som tillbehör.

    12. VITLÖK Välkänt redan av de gamla romarna. Vitlöken innehåller bakteriedödande ämnen som motverkar infektioner. Förbättrar också blodcirkulationen och kan minska risken för stroke. Pressa över maten eller ät två klyftor per dag.

    13. SPENAT Innehåller mycket C- och E-vitaminer samt karotenoider, folsyra och kalium. Karotenoider är färgämnen som fungerar antioxidativt. Ät spenat, som Karl-Alfred, och minska risken för cancer, samt hjärt- och kärlsjukdomar. Spenat och ägg är en bra kombination.

    14. GUL ZUCCHINI Kallas också vintersquash och den lysande gula färgen i skal och kött kommer av karotenoider. Höga halter av antioxidanterna C- och E-vitamin anses minska risken för cancer samt hjärt- och kärlsjukdomar. Ät en portion varannan dag för att uppnå den skyddande effekten.

    15. BRYSSELKÅL Ingår också i den nyttiga grönkålsfamiljen och är särskilt rik på folsyra som bland annat är bra för gravida kvinnor. Kalium, som finns i det korsblommiga växterna kan också bidra till att förebygga och sänka ett högt blodtryck. Lättkoka brysselkålen i saltat vatten. Gott som tillbehör till stek, fågel och viltkött.

    Kareokekväll

    Vi hade en kareokekväll hemma hos mig i lördas, tänkte lägga upp lite bilder från kvällen! Det var en super trevlig kväll med många goa skratt!








    Jobb

    Imorgon kl. 14 ska jag jobba! Tråkig tid men skönt när pengarna kommer! ;D


    Farsdag

    I söndas var det farsdag! Jag och min syster hade köpt en massa olika saker som vi lagt i en korg, runt om korgen trädde vi på cellofan med en rosett vid sidan. Vi överaskade sedan pappa med detta som inte ens hade lagt märke till att det var farsdag, så därför blev han extra överraskad. Senare under dagen åkte jag till min pojkvän Denni :)

    Idag har jag varit i skolan, gick upp kl. 06.00 imorse, usch va det är jobbigt! Är verkligen inte en morgonmänniska. Dagen i skolan var seg, vi hade föreläsningar om det Endokrina och Cirkulationsystemet. Var nyss och tränade Powermid med Natti :) Det var kul och träna tillsammans, tycker att det är rätt tråkigt att träna själv. Får hoppas att jag kan börja träna på Sportlife när mitt avtal är slut.


    Byebye <3 


    Sjuk

    Har varit dålig på att uppdatera bloggen nu i helgen! Känns mig allmänt konstig och mår inte alls bra :/ Ska lägga upp bilder från kareokekvällen imorgon.


    Yeeees!

    Som många vet så har jag tandställning, jag kallar den t. Har haft den nu i snart 2 år och 2 månader och innan t sattes dit så sa de att jag skulle ha den i ca. 1,5 år. Var hos tandläkaren idag kl. 07.50 imorse, jag hade en förväntning och hoppades på att de skulle ta bort den men det blev inte riktigt som jag hade tänkt. Men blev heller inte besviken. MEN jag har äntligen fått bekräftat när den ska bort, det blir den 13 januari, åh längtar såå! ;D Det är inte jätte långt kvar, snart bär det som sagt av till Brasilien, den 11 december för att vara exakt så jag antar att den tiden kommer gå snabbt även fast jag inte hoppas det. Men det är inte över än, när t är borta så ska labb limma fast en eller två ståltrådar därbak på mina tänder i överkäken + att jag kommer få en urtagbar tandställning i gommen som är den avslutande fasen i behandlingen.

    Lite senare ikväll så blir det kareoke och mys med tjejorna,kul! Det blir godis, bakelser, chips och dipp (: Någon gång måste man verkligen få vräka sig riktigt ordentligt...


    Torsdag

    Skolan på förmiddagen! Efteråt så stack jag och mahsa med natti hem, eftersom att vi skulle plugga tsm. Jag kan säga att det blev inte så mycket plugg eller rättare sagt inget alls utan mest snack :) Jag orkar inte plugga när man egentligen inte behöver, fast det gör vi väl egentligen. Men det är inte kris eftersom att tentan inte ligger förräns i januari. Senare under dagen började vi bli hungriga så vi drog till Ica och handlade mat, tacos blev det ;D Efterrätten blev choklad och muffins. Imorgon är det kareoke och mys som gäller, Längtar!

    asos.com

    Denna klänning och denna topp har jag beställt från asos.com
    vad tycks? Själv är jag nöjd med mitt köp =D

     

    Skolan imorgon igen

    Skolan imorgon igen, jaha! Varit ledig nu i två dagar, så har passat på att träna, umgås med tjejorna och lite till. Vår andra kurs började i måndas "Anatomi och Fysiologi" då vi hade en föreläsning om cellen och vävnader, i början var det intressant men ju längre tiden gick blev man bara tröttare och tröttare och föreläsningen blev seeeeegare! Imorgon ska vi ha en föreläsning om nervsystemet, får väl se hur det blir! Jag är fortfarande osäker på om jag valt rätt ;S Det är otroligt svårt, när kommer man fatta det rätta beslutet? Får se hur det blir med tiden, om man inser att man är fel ute eller tvärtom. För övrigt så kommer min syrra hem från Spanien idag, flyget landar klockan 20.30 så päronen är där och hämtar henne. Sen blir det bra på tv, lite goa mackor och ruskigt mycker deg!

    puss och smek halvlek

    Bowling

    Jag kom tvåa med 7 poäng efter Mahsa! :) Det var kul men däremot så tycker jag att 1 timme är för kort eftersom att det går väldigt snabbt. Man skulle nästan haft 2 timmar, som det får bli nästa gång. Tack för en rolig kväll tjejor <33
    Bilder från bowlingen nedan!

    För övrigt så vann Obama presidentvalet i USA som den förste svarta presidenten, Grattis! :)

    Nu ska jag sätta mig och plugga lite, sen blir det träning!
    Ciao

          


            

    Tisdag

    Vaknade precis då klockan var runt 14.00. Måste varit riktigt trött, men så är det när man går i skolan och måste gå upp väldigt tidigt. Hur ser dagen ut idag?


    • Äta frukost
    • Träna
    • Bowling med tjejorna <3

      Blir mer uppdatering och bilder senare ikväll! (:
      Kram




    Patrik 1,5

    Var på bio idag och såg filmen Patrik 1,5 med Mahsa. Tack för en mysig kväll <3 Det var grymt kul. Filmen var bra, rolig samt sorglig. Filmen handlar om ett homosexuellt par som har en längtan att få skaffa sig ett barn. När de plötsligt får ett brev om att de kan få adoptera ett barn så tackar de genast JA! Det står i brevet att det är Patrik 1,5 som ska komma men i själva verket så kommer det någon "annan", vem? Under biobesöket så tog vi några bilder, här är några utav dem:










    RSS 2.0